2019 YILININ EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ BELİRLENDİ

Deloitte Private tarafından 20 ülkede uygulanan ve Türkiye’de ikinci kez düzenlenen “En İyi Yönetilen Şirketler” programı kapsamında ödüllendirilen şirketler açıklandı. 15 şirket “Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketi” unvanına hak kazandı.

Yıllık 25 milyon TL’nin üzerinde ciroya sahip, beş yaşından büyük, 25 ve üzeri çalışanı olan, kontrolü Türkiye’de kurulu şirket veya T.C. vatandaşı şahıslara ait olan ve halka açık olmayan şirketler, Deloitte koçları tarafından derinlemesine incelendi. Çalışmalar sonucunda başvuru yapan 95 şirketten 37’si finalist olarak jüri karşısına çıktı. Logo Yazılım’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen programda Koç Üniversitesi akademik destekçi, Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası (BCCT), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ise iş ortakları olarak destek verdi.

Aday şirketlerin değerlendirmesinde, Ümit Boyner’in başkanlığını üstlendiği ve Ali Sabancı, Batu Aksoy, Ebru Özdemir, Hamdi Akın, M. Buğra Koyuncu, Orhan Turan, Umran İnan ve Zeynep Bodur Okyay jüri desteği sağlarken strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmışlık, yönetişim ve finansallar olmak üzere dört ana başlıkta incelenen 37 şirketin 15’i “En İyi Yönetilen Şirketler” unvanını almaya hak kazandı. Ödüllerin yanı sıra şirketlerin değerlendirme sürecindeki kazanımlarının önemli olduğunu söyleyen Deloitte Private Türkiye Lideri Ali Çiçekli, bu programın, iyi yönetim prensiplerinin uygulanması konusunda şirketlere yol gösterici olacağına inandığını söyledi. “En İyi Yönetilen Şirketler” programının, globaldeki diğer Best Managed Companies programları ile aynı değerlendirme kriterlerini içerdiğini, şirketlerin iyi yönetim adına sahip olması gereken özellikleri titizlikle incelediğini ve bu inceleme sürecinin şirketler adına çok öğretici gelen temsilcilerinin liderliğinde değerlendirildi. Önümüzdeki yıllarda Türkiye kazananlarının global Best Managed Companies platformunda da temsil edilmesi planlanıyor. Bu nedenle ödülden ziyade ödüle giden yolda, inceleme sürecindeki öğretici kazanımları çok değerli görüyorum ve programın, uluslararası arenada şirketlerin temsil edilmesi adına fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.olduğunu vurgulayan Çiçekli, “Bu program için özel olarak eğitilmiş yöneticilerimizden oluşan 23 Deloitte koçu, finalist şirketleri 360 derece analizlerle toplam bin saat inceledi ve bu şirketler, iş ve akademi dünyasının önde gelen temsilcilerinin liderliğinde değerlendirildi. Önümüzdeki yıllarda Türkiye kazananlarının global Best Managed Companies platformunda da temsil edilmesi planlanıyor. Bu nedenle ödülden ziyade ödüle giden yolda, inceleme sürecindeki öğretici kazanımları çok değerli görüyorum ve programın, uluslararası arenada şirketlerin temsil edilmesi adına fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.