“Dengeli portföy yapımız, sağlıklı bilançomuz ve disiplinli yönetim anlayışımız, dijital yetkinliklerimiz, çevik yönetimimiz, kuvvetli bayi teşkilatımız ve etkin tedarik zincirimiz sayesinde yılın ilk yarısında olumlu finansal sonuçlar elde ettik.”

Koç Holding, 2020 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 74 milyar TL gelir elde ederken, 4,4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı açıkladı. Yılın ilk yarısındaki finansal sonuçları değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Tüm dünyayı ve ülkemizi ekonomik anlamda zorlayan
sürecin menfi ekonomik etkilerini ihtiyatlı politikalarımız sayesinde azaltabildik.” dedi. Koç Holding Topluluk şirketlerinin, salgının etkilerini sınırlandırmak amacıyla hızlı bir şekilde gerekli önlemleri hayata geçirdiğini ve yılın ilk yarısında olumlu finansal sonuçlar elde ettiğini aktaran Çakıroğlu, “Dengeli portföy yapımız, sağlıklı bilançomuz ve disiplinli yönetim anlayışımız, dijital yetkinliklerimiz, çevik yönetimimiz, kuvvetli bayi teşkilatımız ve etkin tedarik zincirimiz sayesinde yılın ilk yarısında olumlu finansal sonuçlar elde ettik. Tüm dünyayı ve ülkemizi ekonomik anlamda zorlayan bu sürecin menfi ekonomik etkilerini ihtiyatlı politikalarımız sayesinde azaltabildik.” diye konuştu.

YENİ ÇALIŞMA MODELİNE HIZLICA ADAPTE OLDUK
Pandeminin ilk günlerinde aldıkları karar doğrultusunda, istihdam ve gelir kaybına uğramanın önüne geçtiklerini dile getiren Çakıroğlu, “Yeni çalışma modellerine hızlıca adapte olduğumuz bu süreçten öğrendiklerimiz de oldu. Pandemi sonrasında da Koç Topluluğu’nda en az haftada bir gün uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdik. Arçelik, Ford Otosan, Tofaş ve TürkTraktör’ün girişimleriyle başlattığımız ventilator, entübasyon kabini, siperlikli maske üretimine de ihtiyaçlar kapsamında devam ettik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Sağlık Bakanlığı liderliğinde Biosys tarafından geliştirilen, seri üretimi Aselsan ve Baykar iş birliği ile Arçelik tarafından yapılan yerli mekanik ventilatörlerin 5 bin adedinin üretimini tamamladık. Ülkemizin ihtiyacının karşılanmasının yanında 5 bin adet cihazın 2 bin 607 adedi, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çad, Dağıstan, Ekvator, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Libya, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Somali ve Suriye’ye ihraç edildi.” açıklamalarında bulundu.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.