“DAHA SOFİSTİKE YENİ NESİL ŠKODA SUPERB”

Dünya otomotiv pazarının önde gelen isimlerinden Škoda, D segmentinda amiral gemisi olan modeli Superb’in yeni nesliyle iddiasını artırıyor. Sofistike tasarım, artan genişlik ve konfor ile en yeni teknolojilerle donatılan dördüncü nesil Superb, daha rafine bir görünüme kavuştu. Sekizgen ön panjuru, kaput üzerindeki logo ve akıcı tasarımıyla göz dolduran Superb, sedan ve combi station wagon versiyonlarıyla sunuluyor. Daha aerodinamik yapıya sahip olan model, Škoda’nın “modern solid” tasarım dilini ve kristal detaylarla tamamlanan yeni LED matrix farlar ile LED arka aydınlatmaları barındırıyor.

KABİNDE ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ VE KONFOR

Dördüncü nesil Superb, yenilenen iç ve dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Kabinde bulunan direksiyon, göstergeler, ön konsol ve dekoratif döşemeler oldukça göze çarpıyor. İlk kez bir Škoda modelinde vites kontrolünün direksiyon kolonuna taşınması geniş bir orta konsol alanı sağlıyor. 10 inç boyutundaki dijital gösterge paneli, head-up gösterge ve 13 inç dokunmatik multimedya ekranı ile teknoloji öne çıkıyor. Smart Dials, fiziksel ve dijital kontrol özelliklerini birleştirerek sürüşü daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Döner düğmeler, sıcaklık, koltuk ayarı, fan hızı ve diğer ayarlar için kolay bir kullanım sağlıyor. Ayrıca, Škoda sürdürülebilirlik amacıyla yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyester döşemeler kullanıyor.

SEGMENTİNİN LİDERİ

Dinamik, modern ve keskin hatları bir araya getiren yeni Superb, önceki nesle göre daha uzun olarak tasarlandı. 2,841 mm ile önceki nesil ile aynı aks (dingil) aralığına sahip yeni Superb, sedan versiyonda 4,912 mm uzunluğa (+43 mm), 1,481 mm yüksekliğe ve 1,849 mm genişliğe sahip. İçeride daha geniş bir yaşam alanı sunan yeni Superb’in halihazırda iddialı olan bagaj hacmi sedan versiyonda 50 litre artarak 645 litreye ve Combi versiyonda 60 litre artarak 690 litreye kadar ulaştı. Bu ölçülerle birlikte uzunluk ve bagaj hacmiyle Superb segmentinin lideri olarak dikkat çekiyor.

SUPERB’DEN PERFORMANSLI VE VERİMLİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Škoda’nın yeni nesil Superb’i, daha verimli ve güçlü motor seçenekleri sunuyor Model, hafif hibrit teknolojisine sahip 1.5 TSI 150 PS mHEV ve 2.0 TSI 265 PS benzinli motorlar ile 193 PS gücünde 2.0 litre TDI dizel motoru içeriyor. Hem dizel hem de benzinli 2.0 litre motorlar 4×4 çekiş seçeneği ve bütün versiyonlar DSG otomatik şanzımanla sunuluyor. Hafif hibrit motor seçeneği, performansı önemli ölçüde artırırken yakıt tüketimini de yüzde 10’a kadar azaltıyor.

GÜVENLİKTE DE ÖNCÜ

Yeni Superb, gelişmiş aktif ve pasif güvenlik özellikleriyle donatıldı. Model, dönüş asistanı, acil durum direksiyon asistanı ve geliştirilmiş seyahat, yan ve ön asistan sistemleri gibi akıllı yardımcılar içeriyor. Yolcu koruma yardımı ve 10 hava yastığı ile maksimum koruma sağlıyor. Ayrıca, yeni teknolojilerle desteklenen Škoda, ilk kez uzaktan park asistanı sunuyor ve kendi kendine park etme yeteneği kazandırıyor. Fren destekli geri manevra uyarı sistemi, şerit takip ve değiştirme asistanları, adaptif hız sabitleyici ve daha fazlası yeni Superb’de bulunuyor. Böylece sürücü ve yolcular için en üst düzeyde güvenlik sunuluyor.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.