“HEDEFİMİZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK”

Sürdürülebilir bir gelecek ve yeşil bir dünya için doğal kaynakları koruma, enerji verimliliği ve karbon ayak izinin azaltılması gibi önemli konularda adımlar atan E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, endüstriyel faaliyetlerini çevre dostu bir şekilde sürdürme taahhüdünü yenileyerek çevre dostu üretime odaklanıyor. Sürdürülebilirliği iş yapma modelinin merkezine alan Feast, yeşil enerji üretimi ve su ta sarrufu çalışmaları ile su ve karbon ayak izini azaltmayı sürdürüyor.

ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN KARŞILIYOR

Çevreye verilen zararı en aza indirmek için sürekli olarak yenilikçi çözümler üreten Feast, bu çerçevede çevre dostu teknolojilerin benimsenmesi, kaynakların etkin kullanımı ve sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi gibi konulara odaklanmaya devam ediyor. Bu amaçla son dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlarını artıran şirket, 2022’de yaptığı yatırımla kendi Güneş Enerji Santrali (GES)’ni kurdu. 2023 Mayıs ayı itibarıyla yüzde 100 kapa siteyle kullanıma başladı. Toplam sayısı 16 bin 95’e ulaşan ve 55 bin metrekarelik çatı alanını kaplayan paneller ile 1 yılda yaklaşık 11 milyon 500 bin kWh/yıl enerji üretmeyi hedefliyor. Feast, doğaya uyumlu, sürdürülebilir ve düşük karbon salınımlı GES yatırımı projesi ile toplam enerji ihtiyacının 1/3’ünü karşılamanın yanında yılda 4 bin 979 ton (0,433 kg CO 2 /kWh) karbon salınımının da önüne geçiyor.

GEZEGENİN GELECEĞİ İÇİN SU TASARRUFU SAĞLIYOR

İklim krizi ile mücadele ve karbon nötr olma hedefi kapsamında önemli adımlar atmayı sürdüren Feast, su tasarrufu konusunda da etkin çalışmalar yapmaya devam ediyor. 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerle 1 milyon 543 bin 11 metreküp su tasarrufu sağlayan şirket, 2022 yılında 6 farklı proje daha hayata geçirerek, su ayak izini 2018 yılına göre toplamda yüzde 38,8 oranında azaltmayı başardı. Su kullanımı, atık yönetimi ve yeniden kullanım stratejileri gibi doğal kaynakların korunmasına yönelik en iyi uygulamaları hayata geçirmeye devam eden Feast, 2022’de “Sıfır Atık” hedefine ulaşmak için harekete geçti ve 2023 yılında Sıfır Atık belgesini almaya hak kazandı.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.