“VERİMLİ STRATEJİK YAKLAŞIMLAR”

Merkezi Brüksel’de bulunan VECTRA Internati- onal, 2003’ten bu yana 23 ülkede 100’den fazla uzmanın desteğiyle müşterilerinin hedefleriyle uyumlu “sorumlu iş” çözümlerinin uygulanma- sına dair olanaklar sunuyor. Stratejik bir yaklaşım, organi- zasyonel dönüşüm ve etkili iş süreçleri aracılığıyla kuruluşla- rın sorumlu şekilde rekabet etmelerine katkı sağlayan şirket, olası eğilimlerin ötesinde stratejik müdahaleleri kolaylaş- tırarak işletmelerin rekabetçi kalmalarını ve sürekli olarak başarıya ulaşmalarına destek oluyor. Müşterilerinin iş du- rumlarını iyileştirmek için 11 sektörde çalışma deneyimini kullanan VECTRA, yatırım ve kaynak getirilerini artırmak için de en verimli stratejik yaklaşımları belirliyor. Organizasyonel dönüşüm, analiz, yönetişim ve performans iyileştirme uzmanlık alanları çerçevesinde 3, 5, 10, 20, 25 veya 50 yıllık zaman dilimlerini kapsayan stratejik iş planları geliştirme konusunda profesyonel hizmetler sunuyor. Altın bir daireyi çevreleyen beş temel paydaşı simgeleyen misyonlarını ve çalışmalarını yansıtan logoları da tam olarak şirketin duruşunu yansıtıyor. Altın çember, sorumlu rekabet gücü yaratmak için aradıkları çözümü temsil ederken, beş temel paydaş ise şu şekilde sıralanıyor: Müşteri yönetim ekibi, fabrika, servis merkezi veya perakende satış yerindeki kişiler, ürün ve hizmetlerin marka sahipleri, ürün veya hizmetin tüketicisi, son kullanıcısı ve son olarak verilen hizmet veya üründen etkilenen herkes.

ETKILI İŞ SÜREÇLERI İÇIN SERVISLER

İş performanslarını, süreç verimliliğini, iş gücü yönetimini, operasyonel yeteneklerini, uyumluluk yönetimini ve sermaye optimizasyonunu geliştirmek için müşterileriyle ortaklık yapan şirket, organizasyonel mükemmelliğe ulaşmak için kanıtlanmış araçlar ve teknikler kullanıyor. Uzman danışmanlarıyla program yönetimi, kalite güvencesi, veri analitiği, hukuki yorumlama, kapasite geliştirme ve süreç geliştirme işlerinin en etkin ve verimli şekilde uygulanması konularında müşterilerine yardımcı oluyor. Ayrıca danışmanlar, İK ve önde gelen işe alım uzmanlarıyla ortaklık kurarak, kıdemli ve yönetici üyelerin seçimi, işe alınması ve işe alım süreçle- rinde müşterilere yardımcı oluyor. Tek veya çok kültürlü iş ortamlarında onları etkili iş liderleri haline getirmek için üst düzey yöneticilerle yakın iş birliği içinde çalışan şirketin ser- visleri ise şu şekilde sıralanıyor:

• CAP Yönetimi
Düzeltici Eylem Planı (CAP), belirlenen hatalar için düzelti- ci eylemler uygulayarak hedeflenen sonuçlara ulaşmak için formüle edilmiş adım adım bir eylem planıdır. Düzeltici eylem planının içeriğinde şunlar yer alıyor: Hatalar için en uygun maliyetli düzeltici eylemlerin belirlenmesi, formüle edilmesi ve uygulanması, etkili ve verimli sonuçlar elde et- mek için süreçleri veya yöntemleri iyileştirmek için bir ey- lem planı geliştirilmesi ve uygulanması, en yüksek öncelikli alanlarda tanımlanmış KPI’lar aracılığıyla ölçülebilir iyileş- tirme sağlanması, hem orta hem de büyük ölçekli işletmeler- de gereksiz ya da eksik uygulamaların ortadan kaldırılması.

• Kurumsal Sosyal Uygunluk / Sorumluluk Denetimi ve Danışmanlığı
Kurumsal sosyal uygunluk, kuruluşların çalışanlarının sağlık, güvenlik ve haklarını, içinde faaliyet gösterdikleri toplum ve çevre ile tedarik ve dağıtım zincirlerindeki işçilerin yaşamlarını ve topluluklarını korumaya çalıştıkları devamlı bir süreçtir. Bu, şu şekilde gerçekleştirilir: Bir tedarikçinin sosyal ve çevresel uygunluk yönetim sistemlerinin güçlü yönlerini ve fırsatlarını anlamak için program yönetişimi ve izleme sistemleri ile üretim tesisi değerlendirmeleri için değerlendirmeler yapmak, işçiler için işçi hakları, adil iş kanunları, genel çevresel ve sürdürülebilirlik soruları ile ilgili endişeleri ele almak, sosyal uygunluk, ücretlere ve sosyal haklara, işçi haklarına, cinsiyete veya hassas gruplara karşı ayrımcılığa, iş sağlığı ve güvenliği ile acil durum planlamasına eğilmek.

• Proje Yönetimi
Proje yönetimi yaklaşımı, projenin boyutu veya karmaşıklığı ne olursa olsun, kurum kültürünü ve en iyi uygulamaları anlayarak, hedeflerle ve kaynaklarla önerilen yapı, araçlar ve süreçlerle uyumludur.

• Fabrika Yönetim Sistemi Analizi
Fabrika yönetim sistemi analizi, ürün ve süreç kalitesi hakVECTRA INTERNATIONAL VERiMLi STRATEJiK YAKLAŞIMLAR: kında doğru ve zamanında bilgi, üretim operasyonlarına ilişkin öngörüler ve yerinde üretim varlıkları ve sistemlerinin performansı sağlar.

• Kod (Davranış Kuralları) Yorumlama
Bir projenin zamanında tamamlanmasını sağlamak için, projenin erken aşamalarında bir kod uyum uzmanı ile çalışmak çok önemlidir. Farklı sektörler ve müşteriler, farklı davranış kurallarına uymalıdır. Üreticiler için bu davranış kurallarını kendi başlarına anlamak ve yorumlamak her zaman kolay değildir. İş yerinin denetimlerden geçmesi ve iş yerinde sürekli iyileştirme yapmak için kuralları doğru anlamak ve uygulamakta bir uzmanın yardımı kritik bir rol oynamaktadır.

• Program Ölçümü ve Takibi
Tekrarlayan süreçlerde uzun yıllara dayanan danışmanlık deneyiminin yanı sıra büyük ölçekli programların kurulması ve yönetilmesiyle en iyi program ölçümü ve izleme çözümlerini uygulama konusunda verilen hizmettir.

• Uluslararası Çalışma Koşulları ve İşçi Hakları Danışmanlığı
İş kanunu ve istihdam mevzuatı, karmaşık bir çerçevedir ve her şirket için bir uyum sorunu teşkil eder. Bu nedenle, deneyimli ana dilde uzman ekibe erişim, bir kuruluşu yalnızca kaynak gerektiren bir gündemden kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda kuruluşu güvende tutar ve tüm uyumsuzluk risklerini en aza indirir. Ayrıca, işverenler ve çalışanlar arasındaki hassas hak ve yükümlülükler dengesinin korunmasına yardımcı olur.

• Çalışan – Yönetim Diyaloğu ve Şikayet Mekanizması
Markaları ve fabrikaları yasal uyumun ötesine geçmek ve endüstriyel ilişkilerin iyileştirilmesini kolaylaştırmak, çalı- şanların motivasyonunu ve bağlılığını artırmak, daha iyi bir çalışma ortamı yaratmak ve verimliliği artırmak için işçilerle yönetimin yapıcı bir diyalog kurabileceği bir ortam yaratma- ya teşvik ediyoruz.

• Paydaş Katılımı
Amacımız, müşterilerimize sürdürülebilir paydaş diyaloğu veya katılımı oluşturmada yardımcı olmak. Yönetim, çalışanlar, işçiler, topluluklar, sivil toplum üyeleri, özel sektör, yetkililer, ortak kuruluşlar ve daha fazlası dahil olmak üzere her düzeydeki paydaşların haritasını çıkarır, analiz eder ve katılımını sağlarız. Uygun olduğunda, ağırlıklı olarak iletişim hizmetlerimizden yararlanarak bu paydaş grupları arasındaki etkileşimi kolaylaştırıyoruz.

“TEDD” KURULUŞ ÖYKÜSÜ VE AMACI

2021 yılında VECTRA International bünyesi altında faaliyete başlayan TEDD’in (Trusted Expert on Due Diligence) misyonu, önde gelen öğrenme ve danışmanlık uygulamaları ile güvenilir ve itibarlı bir durum tespiti topluluğu oluşturarak iş dünyasına katkıda bulunma hedefiyle kolaylaştırıcı ve etkin olmak. TEDD, kuruluşların mevcut süreçleri gözden geçirmelerine, güvenilir ve etkili durum tespiti programlarını uygulamalarına yardımcı oluyor. Farklı bölgelerdeki mevzuatlar ve tedarik zinciri kanunları ile uyumlu olan kısa ve uzun vadeli durum tespiti projeleri için tek elden çözümler sunuyor. TEDD bünyesi altında deneyimli danışmanlarımız tara- fından durum tespitinin her aşamasını kapsayan “TEDD Danışmanlık” servisleri, sorumlu ve lider bir durum tespiti topluluğu oluşturmak amacıyla hayata geçirilen yetkinlik sertifikalı “TEDD Akademi” eğitimleri, şirketinizde uygulamanız üzere hazırlanmış ve durum tespiti süreçlerinizi kolaylaştıracak “TEDD Araçları” hizmetlerini sunuyor. Bunların yanında, “TEDD Kaydı” ve “TEDD Kalite Testi” şu anda geliştirme aşamasında olan hizmetlerden bazıları. Küresel boyutta ve tedarik zincirinin her aşamasını kapsayacak şekilde oluşturulan durum tespiti mevzuatları, insan haklarının ve çevrenin korunması adına şirketlere yeni yükümlülükler getiriyor. Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olan Avrupa’da, Türk şirketlerini de etkileyecek yasal mevzuatlar uygulamaya geçiriliyor. Şirketlerde, mevzuata uygun durum tespiti süreçlerinin uygulanması veya profesyonel bir harici danışman tarafından mevcut prosedürlerin gözden geçirilmesi ve gerektiği durumda iyileştirmelerin yapılması zorunlu hale geliyor.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.