Mart 2020 tarihinden itibaren OYAK bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Güzel Enerji Akaryakıt, aslen 1992 yılından bu yana sektörde yer alıyor. Gerçekleştirdiği projelerle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen şirket, akaryakıt sektöründe ilklere imza atmaya devam ediyor. Akaryakıt dışı faaliyetlerde de yine yüksek kalitede hizmet veren ve tüketicinin farklı ihtiyaçlarını da karşılayan Güzel Enerji Akaryakıt, akıllı büyüme hedefi ile 2021’de de yeni projelerini hızla hayata geçiriyor. Yeni imaj kampanyaları “Daha Yeni Başlıyoruz” ile oldukça dinamik bir yapı çizen şirketin Genel Müdürü Yüksel Yılmaz; OYAK’a hisse devirlerini, pandemi sürecindeki tutumlarını, gerçekleştirdikleri uygulamalarını ve yeni projelerini bizlere anlattı.

1992 yılı itibarıyla uluslararası enerji şirketi TOTAL’in bünyesinde faaliyet gösteren TOTAL İstasyonları, Mart 2020 tarihinden itibaren OYAK Grup Şirketleri bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. Bu süreçle birlikte oluşan değişimlerden bahsedebilir misiniz? Plan ve projelerinizin seyri ne yönde değişti?

Mart 2020 itibarıyla, Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. ve Milan Petrol A.Ş.’nin OYAK’a hisse devirleri tamamlandı. Pandeminin etkilerinin ülkemizde görülmeye başlamasıyla eş zamanlı olarak devir sürecimiz de gerçekleşmiş oldu. Hem devir süreci hem de global petrol piyasalarındaki fiyat dalgalanmalarıyla birlikte sektörde faaliyet gösteren tüm firmalar gibi bizler için de 2020’nin ilk yarısı çok kolay geçmedi. Bu dönemde önceliğimiz; yeni normaldeki stratejimizi belirlemek ve daha da önemlisi tüm çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğini düşünmek oldu. Devletimizin getirmiş olduğu düzenlemelere uygun bir şekilde ilerleyerek, tedarik ve lojistik süreçlerimizde hiçbir aksamaya mahal vermedik. Arzda bir kesinti yaşamazken aynı zamanda tüm sektörlerde çarkların dönmesine katkı sağladık. Pandemi döneminde ziyaretçilerimize ne tür ek hizmetler sunabilir ve değişen günlük hayat akışını onlar için nasıl kolaylaştırabiliriz diye düşündük. Bunun sonucunda Türkiye genelinde istasyonlarımızda, otuz binin üzerinde araca ücretsiz dezenfeksiyon hizmeti verdik. Devir sonrası aldığımız ilk önemli aksiyon, iki farklı tüzel kişilik altında faaliyet gösteren TOTAL ve M Oil markalarımızı, Güzel Enerji Akaryakıt çatısı altında yeni organizasyon yapısı ile birleştirerek, operasyonel süreçlerde verimliliğimizi arttırmak oldu. Yaz döneminde, 2021 yol haritamızı belirledikten sonra, sonbaharda iş ortaklarımızla bir araya gelmek üzere tüm önlemlerimizi alarak sahaya indik. Bölgesel toplantılarımızda bayilerimizin yorum ve beklentilerini dinledikten sonra, stratejilerimiz son şeklini almış oldu. 2020 ile birlikte arkamızda bıraktığımız yeniden yapılanma süreci sonrasında, akıllı büyüme hedefi ile 2021’de projelerimizi hızla hayata geçirmeye başladık. Şimdi 2021’in ilk çeyreğine dönüp baktığımızda, bu döneme dair hedeflerimizi başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.