”GELECEĞİ HERKES İÇİN DEĞERLİ HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Alarko Holding, tüm grup şirketlerindeki sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve hedeflerini ortaya koyan ”2022 Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınladı. Alarko Holding’in çevresel, sosyal ve yönetişime dair performansını beyan etmek üzere Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiavite – GRI) standartlarına uyumlu olarak hazırladığı rapor, holdingin sürdürülebilirlik stratejisi, öncelikleri, hedefleri ve performansı ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) hangi alanlarda katkı sunduklarının bir anlatımını içeriyor. Sürdürülebilirliğin uzun vadeli başarının anahtarı olduğuna inanan holding, gezegen, insan ve kültür, dijital dönüşüm ve inovasyon başlıkları altında topladığı öncelikli konuları, uzun vadeli hedefleriyle takip edecek. Sürdürülebilirlik mottolarını “Geleceğe Değer” olarak belirlediklerini ifade eden Alarko Holding CEO’su Ümit Nuri Yıldız, herkes için daha iyi bir gelecek hedeflediklerinin de altını çizdi. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Çalışanlarımıza, toplumumuza ve paydaşlarımıza fayda sağlayacak yeni iş alanlarına yatırım yaparak geleceği herkes için değerli hale getirmeyi hedefliyoruz. İnsan odaklı organizasyonel mirasımızı gezegen için faydaya dönüştürmeye çalışıyor, dönüşümü mümkün kılmak için teknoloji ve inovasyonun gücünü kullanıyoruz. Öncü, güçlü ve saygın bir dünya şirketi olma vizyonumuzla kalıcı değerler yaratmaya devam edeceğiz.”

EKOSISTEM RESTORASYONUNA HER YIL YÜZDE 20 DAHA FAZLA KAYNAK

Sürdürülebilirlik faaliyetlerinde gezegen başlığı altında iklim krizi ve ekosistem restorasyonuna odaklanan Alarko Holding, yenilenebilir elektrik/depolamaya yönelik yatırımlar ve enerji verimliliği çalışmaları ile 2022’de bir önceki yıla göre ciro bazlı sera gazı salım ve enerji yoğunluğunu azalttı. Şirket ayrıca 2050’ye kadar net sıfır sera gazı salımı hedefini de ortaya koydu. 2022’de biyoçeşitlilik çalışmalarına 4,5 milyon TL aktaran şirket, her yıl ekosistem restorasyonuna yüzde 20 daha fazla kaynak ayırmayı vadediyor. Alarko Holding, su tüketimini de 2030’a kadar yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefliyor.

ÇALIŞANLARA YÖNELIK TOPLAM 168 BIN 313 SAAT EĞITIM

Alarko Holding, insan başlığı altında yetenek yönetimi, kapsayıcılık, çeşitlilik, çalışan bağlılığı ve toplumsal yatırımlar konularına yer veriyor. Verdiği eğitimlerle, 2022 yılında 102 bin 981 saati İSG eğitimi olmak üzere toplam 168 bin 313 eğitim saatine ulaşan holding, “Çalışan Memnuniyeti Anketi” ile de çalışma koşullarının iyileştirmesine yönelik önerileri değerlendiriyor. 2022’de önceki seneye göre çalışan bağlılığı skorunu 10 puan artarak 67’ye ulaşan şirket, bu skoru 2030’a kadar yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor. “Yönetim Kurulu Kadın Üye Politikası” kapsamında yüzde 27 seviyesindeki yönetim kurulu kadın üye oranını da uzun vadede yüzde 40’a yükseltmeyi planlıyor.

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK BÜTÇESI 2030’A KADAR ÜÇ KATINA ÇIKACAK

Sürdürülebilirlik bakış açısıyla sosyal refahı büyütme adına toplumsal dönüşüme hizmet edecek projelere imza atan Alarko Holding, 2022’de yürüttüğü toplumsal yatırım projelerinde 468 gönüllü ile 801 gönüllülük saatine ulaştı. Grup, geçtiğimiz yıl tüm şirketlerinde çocuklar ve gençlere yönelik eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, sokak hayvanları, çevre ve spor alanlarında 17 milyon TL’ye ulaşan kurumsal sosyal sorumluluk harcamalarını da 2030’a kadar üç katına çıkaracak.

AR-GE’YE 80 MILYON TL KAYNAK

Alarko Holding, sürdürülebilirlik stratejisinin dijital dönüşüm ve inovasyon başlığı altında özellikle inovatif ürün ve hizmet tasarımlarına odaklanırken dijital strateji yol haritası ile Grup şirketlerinin ve tüm ekosistemin geleceğe uygun hale gelmesini sağlıyor. Topluluk genelinde 2022’de Ar-Ge faaliyetlerine 80 milyon TL ayıran Grup, son iki yılda bu kaynağı yüzde 50 oranında yükseltmeyi ve yatırımlarını 2030’a kadar yüzde 50 artırmayı taahhüt ediyor.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.