Tamamen dijital bir ortamı ifade eden ve en basit tanımıyla “sanal evren” diyebileceğimiz metaverse, giderek tüm dünyanın odağına yerleşiyor. İnsanların farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına izin veren bu sanal dünya, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini ifade ediyor. Küresel çapta ünlü markalar bu evrende yerlerini almaya başlarken; ülkemizin ve dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Vestel de, metaverse evrenine giriş yapıyor. Bugüne kadar pek çok ilke imza atan şirket böylece; metaverse dünyasında yeniliklere öncülük etmeye devam edecek. Yeni dönemde Vestel ekosisteminde, çalışanlar ve tüketiciye yönelik farklı deneyimlerin yanında, sanal fabrika gibi hayal edilenin ötesinde uygulamalar yer alacağını belirten Vestel Ceo’su Turan Erdoğan; Vestel’in vizyoner yaklaşımlarını ve metaverse projelerini anlattı.

METAVERSE’DE SANAL SHOWROOM

Vestel’in yatırım alanları içinde “IoT, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka” uzun zamandır önemli bir yer tutuyor. Bu alanlardaki yetkinlikleriyle Vestel, karanlık fabrika uygulamalarından 3D Printing’e, kendinden sürüşlü yönlendirilmemiş taşıma araçlarından robot ve robot iş birliklerine uzanan geniş bir perspektifte dijital faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket ayrıca, Vestel Ventures aracılığıyla doğrudan artırılmış gerçeklik alanında faaliyet gösteren bir şirkete yatırım yaparak bu alana verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Şirketin dijital stratejileri paralelinde, dijital dünyaların birleşiminden doğan ve son dönemde özellikle teknoloji gündeminin en önemli konularından biri haline gelen metaverse, şirketin yeni odak noktası oldu ve şirket, metaverse’de sanal showroom projesini başlattığını duyurdu.

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin kullanımını büyük ölçüde artıracak bu yeni dijital evrende; yaratılacak 3 boyutlu çözümler ile ürünleri deneyimlemek, bilgi almak ve alışveriş yapmak gibi pek çok farklı hizmet sunulacak. Vestel ayrıca yakın zamanda duyuracağı değer üreten projeler ve eserlerle, blok zinciri çözümleri ile metaverse mağazasını entegre edecek.

VİZYONER YAKLAŞIM

Vestel’in Metaverse evrenine ilk adımını güçlü bir başlangıçla atacağını belirten Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Akıllı teknolojiler Vestel’i Vestel yapan en önemli bileşenlerden biri. Teknolojiyi, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme amacıyla kullanıyoruz. Akıllı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla akıllı şehirler ve akıllı evlerin arttığı, eğitime uzaktan erişimle fırsat eşitliğinin sağlandığı, sanal gerçekliğin iş dünyasına yön verdiği, yapay zekanın hayatımızın önemli bir parçası olacağı bir gelecek bizi bekliyor ve bu gelecek hiç de uzak değil. Vestel olarak bu geleceğe hazırlanıyoruz. Şimdi de somut bir adım atarak yeni dijital evren olan metaverse’de ilk Vestel mağazamızın açılışını yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.