Dünyanın en büyük teknoloji iletişimi şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu’nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 23,6 milyon mobil müşteriye ve 1,1 milyon sabit genişbant müşterisine hizmet veriyor. Bugüne kadar 24 milyar TL üzerinde yaptığı yatırımla Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından Vodafone Türkiye, “dijitalleşmenin öncü operatörü” olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor. Girişimci ekosisteminin desteklenmesi için hayata geçirdikleri Vodafone Vitrin ile ilgili bilgiler veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy sorularımızı yanıtladı. Aksoy, “Vodafone Vitrin üyelerine ilk günden çok güçlü bir şekilde satış ve pazarlama desteği sağlıyoruz. Startup’lara satış ve pazarlama başta olmak üzere farklı alanlarda destek sağlıyoruz. İşbirliği başlatılan girişimler için yıllık 1 milyon TL’ye kadar dijital pazarlama hizmeti veriyoruz.” dedi.

Vodafone Türkiye’de görev alana kadar birçok başarılı şirkette önemli görevler üstlendiniz. Şu anda geldiğiniz noktada kariyer hedefiniz devam ediyor mu?
Vodafone Türkiye ailesine 2008 yılında katıldım. Satış ve Ticari Pazarlama Direktörü olarak göreve başladım. Şirketin saha satış stratejilerinin belirlenmesinde ve satış kanallarının gelişiminde rol oynadım. Sıfırdan bir yapılanmaya imza attık. Bir perakende ağı kurduk. Kurumlar için dijitalleşme vizyonumuzun şekillenmesiyle birlikte Kurumsal İş Birimi’ne geçtim ve 2012 yılında Vodafone Türkiye Kurumsal İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu başkan Yardımcılığına atandım. Kurumların verimliliğini ve kârlılığını artırmaya yönelik pek çok yenilikçi projeye imza attık. 2017 yılında ise, bugünkü görevime, Vodafone Türkiye Bireysel İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığına getirildim. Halihazırda, bireysel müşteriler pazarlama yönetimi, girişimcilik, sponsorluk, inovasyon dahil pek çok alandan sorumluyum. Ekibimle birlikte ilk günden bu yana aynı heyecan ve tutku ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.