1969 yılında üretime başlayan şirket, geçen yıllarla birlikte bugün geldiği noktada dünyanın en büyük 10 bira üreticisinden biri. Ülkemiz dahil 6 ülkede 21 bira fabrikası, 5 malt üretim tesisi, 1 şerbetçiotu işleme tesisi, 1 preform üretim tesisi ve Coca-Cola operasyonlarını yürüttüğü 10 ülkede 26 şişeleme tesisi ile bölgesindeki en önemli oyunculardan biri olan şirket; Adriyatik’ten Çin’e kadar en büyük bira üreticisi olmayı hedefliyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde konsolide satış hacminde güçlü bir büyüme kaydederek %13,2 oranında artış ile 23,2 mhl’ye ulaşan Anadolu Efes, pandemide dayanışma ruhunu da öne çıkararak başarılı sosyal çalışmalara imza attı. Kaliteye, inovasyona ve insana verdikleri değerin başarılarının temeli olduğunu belirten Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve CEO’su Can Çaka sorularımızı yanıtladı.

Anadolu Efes’te göreve başladığınız günden bu yana, başarılı bir yönetici olarak önemli çalışmalara imza attınız. Öncelikle sizden, yönetim vizyonunuzu öğrenebilir miyiz?

Anadolu Efes, Türkiye dahil 6 ülkede 21 bira fabrikası, 5 malt üretim tesisi, 1 şerbetçiotu işleme tesisi, 1 preform üretim tesisi ve Coca-Cola operasyonlarını yürüttüğü 10 ülkede 26 şişeleme tesisi ile bölgesindeki en önemli oyunculardan biri. Anadolu Efes’i önümüzdeki dönemde global bir güç haline getirmek öncelikli amaçlarımdan biri. Halihazırda dünyanın en büyük 10. bira üreticisinden biri olarak, hedefimiz Adriyatik’ten Çin’e kadar en büyük bira üreticisi olmak. Bunun için kendimizi sürekli geliştiriyor ve yaygınlığımızı artırmak için çalışıyoruz. Öte yandan liderlerin sadece bugünün başarılarından değil, beş-on yıl sonraki başarılardan da sorumlu olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda gelecek neslin liderlerini yetiştirmenin en önemli sorumluluklarımdan biri olduğunu düşünüyorum..

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.