2007 yılında İzmir’de kurulan Apaz Group, faaliyetlerine ilk olarak Baydöner markası ile başladı. Geçtiğimiz 13 yılda çalışmalarına ara vermeden devam eden Apaz Group, Baydöner ile Türkiye’nin dört bir yanında büyümeye devam etti. 2018 yılında PidebyPide ve Bursa İshakBey markalarını yeme-içme sektörüne kazandırdı. Türk mutfağının yöresel lezzetlerini kaliteli hizmet ve uygun fiyat anlayışıyla lezzet tutkunlarıyla buluşturan Apaz Group, değişen tüketici eğilimlerini takip ederek sektöründe trendleri belirleyen lider markalar yaratmak hedefini sürdürüyor.

BAYDÖNER

“Türkiye’nin En COSS İskenderi” sloganıyla 42 ilde 110 şubesinin her birinde hizmet ve kalite standartlarını koruyarak başarı grafiğini yükselten Baydöner, 2020 yılını da büyüyerek kapatıyor. Pandemi sürecinde şubelerini kapatan ve AVM’lerin açılması ile birlikte misafirleriyle yeniden buluşan Baydöner, ekim ayının son haftası Vega İstanbul AVM projesinde Franchise yatırımcıları ile yeni bir şube daha açtı. Ünlü marka, yıl sonu itibariyle geçen yılın satışlarının önemli bir oranına ulaşmış durumda. Baydöner, IPSOS 2019 sonu verilerine göre yeme-içmenin “Döner-İskender Kategorisi”nde pazar lideri, Nielsen International Araştırma şirketinin 2019 yılı başında yaptığı marka araştırmasına göre de tüm yeme-içme sektörünün markalı pazarında en çok bilinen 2. markası konumunda. 90 merkez, 20 franchise ile şube çoğunluğu Türkiye çapındaki AVM’lerde bulunan Baydöner 2021 yılında da Franchise yatırımcılarıyla büyümeye devam ederek, pazar liderliğini korumayı hedefliyor.

BURSA İSHAKBEY

Bursa İshakbey markası, “İskender Yemek Herkesin Hakkı” sloganıyla Türk mutfağının geleneksel lezzeti İskender’i ‘fast food’ şube formatıyla tüketiciyle buluşturuyor. 13 ilde 20 şubesi ile aynı standartta hizmet veren marka müşterilerine sunduğu taze ve güvenilir ürünlerle dikkat çekmekte. Şubelerde, İskender’in nefis lezzetinin yanı sıra özel gobit ekmeğine yapılan döner menüleriyle de doyurucu ve uygun fiyatlı seçenekler yer alıyor. Marka, kasım ayının ilk haftası Vega İstanbul AVM projesinde Franchise yatırımcı ile yeni bir şubesini daha açtı. 18 merkez, 2 franchise şube yatırımına sahip olan Bursa İshakbey, franchise giriş bedelini 75.000 TL+kdv, royalty oranı %3 olarak uyguluyor. Marka, 2021 yılında da yeni franchise yatırımcıları ile büyümeyi hedefliyor.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.