Bireysel Kredi Almanın Avantajları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde faaliyet gösteren bankalar tarafından sunulan bireysel kredi seçenekleri nakit ihtiyacı karşılamanın en güvenilir yöntemidir. Bireyler ihtiyaç duydukları ve satın almak istedikleri mal ve hizmetler için bir finansman desteğine ihtiyaç duyduğunda bireysel krediye yönlenmektedir. Çünkü bireysel kredi almanın sağlamış olduğu önemli avantajlar bulunmaktadır.

Neden Bireysel Kredi Almalıyım?

Bireysel kredi acil bir nakit ihtiyacını karşılamaya yönelik olabileceği gibi ev ve araç alımlarında ihtiyaç duyulan finansman desteğini sağlamak üzere de geliştirilmiştir. 18 yaşını doldurmuş bireyler gelecekte elde edecekleri bir geliri bireysel kredi sayesinde önceden kullanma fırsatı elde etmektedir. İhtiyaç kredisi, konut kredisi ve araç kredisi olarak sınıflandırılan bireysel kredilerin sağladığı avantajlar şöyle listelenmektedir;

Birikimlerinizi Tüketmeden Acil Durum Harcamalarınızı Karşılanmasına Yardımcı Olur

Bireysel krediler belirli bir birikimi bulunmayan veya bir brikimi olmasına karşın bunu kullanmadan acil bir nakit ihtiyacı oluştuğunda bu ihtiyacı en güvenli şekilde karşılamak isteyen bireyler tarafından tercih edilmektedir. Ticari bir mal ve hizmet alımı söz konusu olmadan oluşan her tür bireysel nakit ihtiyacını bireylerin ödeme gücüne göre planlamak suretiyle desteklemektedir.
Tüketici kredi seçenekleri doğru zamanlarda ve doğru bir şekilde planlandığını da hem mevcut birikimin korunmasına sağlayarak yaşam standartlarını yükseltmektedir hem de beklenmedik fiyat artışlarından ve enflasyondan etkilenen bütçeleri korumaya almaktadır. Bireysel kredi kullanan bireyler bir nevi zorunlu tasarruf yapmak durumunda kalacaktır. Mevcut birikimi tüketmeden uygun faiz koşulları ile kullanılan bireysel krediler bütçeyi destekleyen bir adım olacaktır.

Yüksek Faizli Borçları Konsolide Etmenizi Sağlar

Eğer bir birey olarak yüksek faizli mevcut borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız düşük ihtiyaç kredi faiz oranları ile bireysel kredi kullanabilir ve yüksek faizli borcunuzu bu kredi ile kapatabilirsiniz. İhtiyaç kredileri kısa vadeleri ve düşük faiz oranları ile tüketiciler için güçlü bir finansman desteğidir. Yüksek faizle bir borcu konsolide etmek için düşük faiz oranları ile bireysel kredi kullanarak yüklü bir faiz sorumluluğundan kurtulabilirsiniz.

Düğününüzü veya Hayalinizdeki Tatili Finanse Etmek için Kullanabilirsiniz

Yoğun bir çalışma temposu içerisinde hayal etmiş olduğunuz keyifli bir tatil için bütçe ayırmakta zorlanıyorsanız yılda bir kez motive olacağınız bu tatili ihtiyaç kredisiyle gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte hayalini kurduğunuz düğünü gerçekleştirmek için yeterli birikiminiz yoksa bu tür bir ihtiyacı karşılamanın en güvenilir yolu ihtiyaç kredileri olacaktır. Bu tür ihtiyaçlarınızı finanse etmek için kısa vadede eşit taksitler ile planlanan bir ihtiyaç kredisi sizler için önemli bir avantaj demektir.

Öngörülebilir Ödeme Planları Vardır

Bireysel kredi hesaplama uygulamaları sayesinde aylık kredi ödeyebilme gücünüze göre öngörülebilir bir plan oluşturabilirsiniz. Bütçenize en uygun ödeme koşullarını belirterek bireysel anlamda tüm ihtiyaçlarınızı uygun faizli tüketici kredileri ile karşılayabilirsiniz.

Tüketici kredileri için krediye başvuru yaptığınız anda sizler için mevcut faiz oranları üzerinden bir ödeme planı hazırlanmaktadır. Krediyi geri ödemek üzere talep etmiş olduğunuz ay sayısına göre aylık ödeyeceğiniz tutarlar henüz kredi başvuru aşamasında net bir şekilde belirlenmektedir. Dolayısıyla öngörülebilir bir ödeme planına sahip olduğunuz için bütçenizi doğru bir şekilde yönetebilme fırsatınız oluşmaktadır.

Bireysel Krediler Kullanım Açısından Esnektir

Bireysel kredilerin en önemli avantajlarından biri diğeri esnek bir yapıda olmasıdır. Ticari krediler, araç kredileri ve konut kredileri ile kıyaslandığında ihtiyaç kredi başvuru süreci ve başvuru koşulları oldukça pratik ve kısadır. Bu esnek yapı sayesinde ihtiyaç kredi başvuru oranları hayli yüksek seyretmektedir.

Kredi Puanınızı Yükseltmenize Yardımcı Olabilirler

Merkez bankası tarafından değerlendirilmeye alınan kredi puanını her tür bankacılık işlemi için büyük bir önem taşımaktadır. Kredi puanını yükseltebilmenin en verimli yollarından birisi de esnek bir yapıda olan ve kolay kullanım imkanı sağlayan bir ihtiyaç kredisi kullanmak ve bu krediyi belirtilen zaman diliminde geri ödemektir. Zamanı ve düzenli ödenen ihtiyaç kredileri kredi puanınızı hızlı bir şekilde yükseltmektedir.

Kredi Kartından Daha Büyük Miktarlarda Borç Alabilirsiniz

Acil oluşan nakit ihtiyacı için bazı tüketiciler kredi kartından nakit avans çekmeyi tercih edebilmektedir. Ancak ihtiyaç kredisi kredi kartından çekilen nakit avans ile kıyaslandığında hem daha uygun maliyetli olacak hem de daha büyük miktarlarda finansman desteği sağlayacaktır. Kredi kartı limitleri düşük rakamlarda seyrettiği için ve kredi kartından çekilen nakit avansları taksitlendirirken yüksek faiz oranları işlediği için bunun yerine ihtiyaç kredisi kullanmak çok daha avantajlı olacaktır. İhtiyaç duyduğunuz miktarlar için tüketici kredi hesaplama yöntemini kullanarak size özel bir planlama oluşturabilirsiniz.

Bireysel Kredi Başvurusunu Şimdi Yapabilirsiniz

Bireysel kredilerin tüketicilere sağlamış olduğu bu avantajlardan faydalanabilmek ve nakit ihtiyacınızı en güvenli şekilde giderebilmek için bireysel kredi başvurunuzu tercih ettiğiniz bankanın tüm uygulamaları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yine bankalara ait bireysel kredi hesaplama cetvellerini kullanabilir ve ihtiyaç duyduğunuz kredi miktarı için en uygun taksit planını hemen öğrenebilirsiniz. Aylık ödeyebileceğiniz maksimum bedellere göre en sağlıklı planlamaları oluşturabilirsiniz.