”İŞ DÜNYASININ GELECEĞE YÖNELİK VERİMİNİ ARTIRIYORUZ”

Sektör yolculuğuna 2005 yılında yenilikçi bir bakış açısıyla başlayan Kafein Teknoloji, geliştirdiği mobil ödeme sistemleri, e-ticaret ve telekomünikasyon projeleri ile bugün gerek ülkemizde gerekse globalde başarılı projelere imza atıyor. Teknoloji, bankacılık, telekom, turizm, hizmet, perakende ve sigortacılık gibi sektörlerde bulunan müşterilerinin teknoloji yazılımı ve yönetimi alanındaki ihtiyaçlarına cevap veren şirketin en son OpenText ile iş birliği sonucu geliştirdiği ürünü Data Touch, kurumların veri tabanlarında bulunan verileri daha verimli kullanmasının önünü açıyor. Global partnerleri ve TÜBİTAK gibi önemli kurumlar ile sürekli Ar-Ge projeleri gerçekleştirerek inovatif çözümler sunan Kafein Teknoloji’nin Ürün Geliştirme Direktörü Mehmet Ersin Bitirgen, Business Türkiye okuyucuları için sorularımızı yanıtlarken bizlere yeni ürünlerinin özelliklerini ve teknoloji alanındaki gelişmeleri aktarıyor.

Her müşterinize özel, ihtiyaçlarını uçtan uca yanıtlayacak ve kurumlarına katma değer sağlayacak hizmetler sunuyorsunuz. Son geliştirdiği Data Touch ürünü hakkında bilgi alabilir miyiz? Kullanım alanları neler?

Data Touch, veri tabanı yönetimi ve güvenliği alanında orta ve büyük ölçekli işletmelere hitap eden bir yazılım ürünü. Büyük kurumlar, farklı veri tabanlarında tuttukları binlerce verinin ne olduğunu ve bu verilere hangi uygulamaların nasıl ve ne zaman eriştiklerini genellikle bilemiyor. Data Touch, bu sorunu çözmek için tam entegre ve otomatik şekilde çalışıyor. Kurumlar tarafından veri tabanlarında tutulan tüm verilerin, hangi veri tabanında ve nerede olduğunu, hangi uygulamaların bu verilere eriştiğini belirleyerek veri envanterini sağlıyor. Bu sayede kurumlar, veri tabanlarındaki verileri daha iyi yönetebilir, veri erişimi ve kullanımını optimize edebilir, iş verimliliğini artırabilir ve gereksiz maliyetleri azaltabilir duruma geliyor. Ayrıca Data Touch, kişisel verilerin korunması konusunda da çözümler sunuyor. Kurumlar, hassas verileri kullanan uygulamalara özel güvenlik önlemleri alabiliyor ve veri güvenliğini sağlayabiliyor.

Kafein Teknoloji’nin Data Touch özelinde gerçekleştirdiği OpenText iş birliğinin detaylarından bahsedebilir misiniz?

Data Touch ürünümüzü geliştirirken OpenText ile iş birliği yapma fırsatı bulduk. Bu iş birliği, Data Touch’un kullanıcı dostu hale gelmesini sağladı. Data Touch, OpenText ürünleriyle entegre olduğunda müşterilere daha kolay ve etkili bir kullanım deneyimi sağlıyor. OpenText’in güçlü teknolojik altyapısı, Kafein Teknoloji’nin veri yönetimi ve güvenlik çözümleri bir araya gelerek müşterilere daha kapsamlı bir çözüm sunuyor. OpenText, teknolojik yetenekleri, veri analizi, veri erişimi ve güvenlik konularında Data Touch’ın daha etkili çalışmasını mümkün kılıyor. Bu iş birliği sayesinde müşterilerimize daha verimli bir veri tabanı yönetimi ve güvenlik deneyimi sunuyoruz

Data Touch ile kurumların iş verimliliğini artırmayı hedeflediğinizi biliyoruz. Yazılımınızın sağladığı faydaları anlatır mısınız? Bu ürün ile kişisel verilerin korunması konusunda hangi çözümler sunuyorsunuz?

Data Touch, kurumların iş verimliliğini artırmak için değişiklik analizi ve veri keşfi süreçlerini otomatize ediyor. Bu sayede kurumlar bir değişiklik yaparken hangi verilerin etkileneceğini, bu verilere hangi uygulamaların eriştiğini ve değişikliklerin nasıl etki yaratacağını daha iyi anlayabiliyor. Bu analizlerin otomatik hale getirilmesi yüzde 20’ler seviyesinde maliyet ve zaman kazancı sağlıyor. Böylece hatalı değişikliklerin önüne geçilerek veri uyumluluğu sağlanıyor ve iş süreçleri daha hızlı ve verimli şekilde yönetilebiliyor.

Dijital çağın bileşenleri olan bulut bilişim, yapay zeka, büyük veri gibi teknolojiler iş dünyasında köklü dönüşümlere yol açıyor. Bu anlamda, yaşanan teknolojik gelişmelerin iş dünyasındaki dijital dönüşümde oynadığı rolü değerlendirir misiniz?

Bulut bilişim, yapay zeka ve büyük veri gibi teknolojilerin gelişmeleri, iş dünyasında dijital dönüşümün itici gücü oldu. Bulut bilişim, işletmelere esneklik, ölçeklenebilirlik ve maliyet tasarrufu sağlayarak altyapıyı optimize ederken, yapay zeka iş süreçlerini otomatize eder, veri analizi ve tahmin yeteneklerini güçlendirir. Büyük veri teknolojileri ise işletmelere verileri toplama, depolama, işleme ve analiz etme imkanı sunarak stratejik kararları destekler ve rekabet avantajı sağlar. Bu teknolojiler, iş dünyasında verimliliği artırırken aynı zamanda müşteri deneyimini iyileştiriyor ve yenilikçi fırsatlar sunuyor.

Teknoloji alanındaki tüm bu yeni gelişmeler, Kafein Teknoloji’nin ürün geliştirme sürecini nasıl etkiliyor? Müşterilerinize daha iyi çözümler sunma noktasında, yeni teknolojileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kafein Teknoloji olarak öncelikli amacımız, her zaman en son teknolojileri kullanarak müşterilerimize daha iyi çözümler sunmak. Bu nedenle teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu gelişmeleri ürün geliştirme sürecimize entegre ediyoruz. Yine bu doğrultuda bulut bilişim, yapay zeka ve büyük veri gibi teknolojileri ürünlerimize entegre ederek, müşterilerimizin iş süreçlerini optimize etmelerini, veri güvenliğini sağlamalarını ve rekabet avantajı elde etmelerini destekliyoruz.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.